Poziv na online edukaciju “Kako razgovarati o autizmu”

Pozivamo Vas na posljednju od četiri edukacije iz serijala „UVOD U AUTIZAM“.

Tema četvrte edukacije će biti „Kako razgovarati o autizmu“.

Ovom edukacijom želimo osvijestiti važnost pozitivnog pristupa autizmu i kako to može utjecati na djetetov razvoj. Istražit ćemo postoji li najbolji trenutak da s djetetom započnemo razgovor o autizmu i kako pristupiti toj temi. Također ćemo razmotriti neke praktične strategije kako o dijagnozi pričati s drugim članovima obitelji, rodbinom, prijateljima pa čak i osobama koje nam nisu bliske, ali ih susrećemo u svakodnevnom životu. Posebno ćemo se osvrnuti na temu otkrivanja dijagnoze u odrasloj dobi, kako to može utjecati na život osobe u različitim okruženjima (npr. na fakultetu ili na radnom mjestu) i kako je to povezano s maskiranjem i burnoutom u autizmu.

Edukacija će se održati 25. siječnja 2024. u 18 sati putem Microsoft Teams platforme.

Sve edukacije su besplatne.

Prijave su obavezne jer je broj mjesta ograničen.

PREDVIĐENO TRAJANJE EDUKACIJE: 60 minuta

TKO ĆE VODITI EDUKACIJU?

Tomislav Cvrtnjak, edukacijski rehabilitator i voditelj programa u Savezu udruga za autizam Hrvatske. Iskustvo i znanje stečeno kroz neposredan rad s autističnom djecom i njihovim obiteljima predano dijeli kroz savjetodavni rad kao voditelj “Savjetovališta za autizam”. Posvećen je praćenju suvremenih trendova, istraživanja i noviteta u području autizma, uvijek težeći unapređenju vlastitog znanja kako bi pružio najkvalitetniju podršku. Kroz svoj rad naglašava važnost zagovaračkih aktivnosti, posebno u kontekstu poboljšanja općeg razumijevanja autizma i drugih neurodivergentnosti. S tim ciljem održao je niz edukacija o autizmu za roditelje, stručnjake, studente, osoblje u vrtićima, školama, bolnicama i drugim ustanovama. Njegov pristup temelji se na zagovaranju ljudskih prava i jednakih mogućnosti u području obrazovanja, zapošljavanja i života u zajednici za sve ljude, uključujući one u spektru.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Edukacija je namijenjena u prvom redu roditeljima autistične djece i drugim članovima obitelji, ali i samim autističnim osobama, stručnjacima koji rade s autističnom djecom te svima koji žele proširiti svoje znanje o prilagodbama i strategijama za podršku autističnoj djeci.

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?

Prijaviti se možete ispunjavanjem ovog obrasca: https://forms.gle/yUrLfU1Ye9GFp4f79

Upišite svoj adresu e-pošte, a mi ćemo Vam poslati poveznicu za edukaciju i upute za spajanje. Ostale podatke prikupljamo s ciljem unapređenja daljnjih edukacija i Vaše osobne podatke nećemo dijeliti s trećim stranama.

Za dodatne informacije i prijave, molimo posjetite našu web stranicu: https://www.autizam-suzah.hr/edukacije/ ili nam se obratite putem e-maila: suzah@autizam-suzah.hr

Pridružite nam se u stvaranju podržavajuće zajednice za sve autistične osobe. Veselimo se Vašim prijavama!

Leave a comment