Poziv na online edukaciju “Kako odabrati najbolju podršku za autistično dijete i što izbjegavati”

Novu godinu započinjemo s novim edukacijama!

Pozivamo Vas na treću od četiri edukacije iz serije online edukacija „UVOD U AUTIZAM“ koja će se ovaj put baviti temom “Kako odabrati najbolju podršku za autistično dijete i što izbjegavati”.

U ovoj edukaciji istražit ćemo uloge ključnih stručnjaka u pružanju podrške autističnoj djeci i njihovim obiteljima. Fokus će biti na isticanju značajki kvalitetne podrške, ali i na razmatranju nekih indikatora neadekvatne podrške, uz analizu potencijalno štetnih terapijskih pristupa. Također ćemo raspraviti o pitanju može li za dijete biti previše terapije te naglasiti važnost osiguravanja odmora za dijete i roditelje kao ključnog elementa u procesu podrške.

Edukacija će se održati 11. siječnja 2024. u 18 sati putem Microsoft Teams platforme.

Sve edukacije su besplatne.

Prijave su obavezne jer je broj mjesta ograničen.

PREDVIĐENO TRAJANJE EDUKACIJE: 60 minuta

TKO ĆE VODITI EDUKACIJU?

Tomislav Cvrtnjak, edukacijski rehabilitator i voditelj programa u Savezu udruga za autizam Hrvatske. Iskustvo i znanje stečeno kroz neposredan rad s autističnom djecom i njihovim obiteljima predano dijeli kroz savjetodavni rad kao voditelj “Savjetovališta za autizam”. Posvećen je praćenju suvremenih trendova, istraživanja i noviteta u području autizma, uvijek težeći unapređenju vlastitog znanja kako bi pružio najkvalitetniju podršku. Kroz svoj rad naglašava važnost zagovaračkih aktivnosti, posebno u kontekstu poboljšanja općeg razumijevanja autizma i drugih neurodivergentnosti. S tim ciljem održao je niz edukacija o autizmu za roditelje, stručnjake, studente, osoblje u vrtićima, školama, bolnicama i drugim ustanovama. Njegov pristup temelji se na zagovaranju ljudskih prava i jednakih mogućnosti u području obrazovanja, zapošljavanja i života u zajednici za sve ljude, uključujući one u spektru.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Edukacija je namijenjena u prvom redu roditeljima autistične djece i drugim članovima obitelji, ali i samim autističnim osobama, stručnjacima koji rade s autističnom djecom te svima koji žele proširiti svoje znanje o prilagodbama i strategijama za podršku autističnoj djeci.

POVEZNICA ZA PRIJAVU: https://forms.gle/oryNaM8Cvh2e6pdX9

Za dodatne informacije i prijave, molimo posjetite našu web stranicu: https://www.autizam-suzah.hr/edukacije/ ili nam se obratite putem e-maila: suzah@autizam-suzah.hr

 

Edukacije se održavaju u sklopu trogodišnjeg programa „Mama i tata – znaju i mogu“, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Leave a comment