Poziv na online edukaciju „Pogled iznutra: školovanje autistične djece/djece s autizmom u redovitim razredima“

Otvorene su prijave za još jednu online edukaciju, koju ovaj put organiziramo u suradnji s Udrugom za autizam ASK i pričamo o školovanju autističnih učenika/učenika s autizmom u redovitim razredima.

Kroz otvoreni razgovor s Ana Marijom Mužević, prof. Adrijanom Baus, prof. Josipom Kardum i učiteljicom Kosjenkom Petek; 4 majke autistične djece/djece s autizmom koja polaze redovite razrede osnovne i srednje škole porazgovarat ćemo o njihovim iskustvima pristupačnosti i podržanosti našeg odgojno-obrazovnog sustava. Kako same navode: „Želja nam je ponuditi pogled iznutra i s drugim roditeljima djece u spektru autizma koja kreću u redovite škole podijeliti naša roditeljska i učiteljska iskustva“.

Kako je bilo upisati dijete s dijagnozom iz spektra autizma u osnovnu i srednju školu?
Kako izgledaju prilike i mogućnosti za podršku i koliko se naša školska stvarnost razlikuje od garancija izrečenih Konvencijom?
Kako na školovanje svoje djece u spektru autizma gledaju roditelji koji su i sami učitelji/profesori u odgojno-obrazovnom sustavu?
Što nam kažu autistična djeca iz Hrvatske u istraživanju Udruge za autizam ASK i Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta?

U uvodnom dijelu će Tomislav Cvrtnjak, edukacijski rehabilitator i voditelj savjetovališta u Savezu udruga za autizam Hrvatske podijeliti svoja iskustva pružanja podrške roditeljima autističnih učenika u ostvarivanju prava iz sustava odgoja i obrazovanja.

Edukacija će se održati 17. svibnja 2024. u 18 sati putem Microsoft Teams platforme.

Sve edukacije su besplatne.

Prijave su obavezne jer je broj mjesta ograničen.

PREDVIĐENO TRAJANJE: 60-90 minuta

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?
Edukacija je namijenjena u prvom redu roditeljima autistične djece i drugim članovima obitelji, ali i samim autističnim osobama, stručnjacima koji rade s autističnom djecom te svima koji žele proširiti svoje znanje o prilagodbama i strategijama za podršku autističnoj djeci.

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?
Ako želite sudjelovati na edukaciji, možete nam ostaviti svoje podatke u obrascu koji je dostupan na dolje istaknutoj poveznici. Upišite svoj mail, a mi ćemo Vam poslati poveznicu za edukaciju i upute za spajanje.

POVEZNICA ZA PRIJAVU: https://forms.gle/SswyVF9kEyxaVBte7

Za dodatne informacije, molimo posjetite našu web stranicu: https://www.autizam-suzah.hr/edukacije/ ili nam se obratite putem e-maila: suzah@autizam-suzah.hr

Edukacije se održavaju u sklopu trogodišnjeg programa „Mama i tata – znaju i mogu“, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Leave a comment