Poziv na online edukaciju “Mitovi o autizmu: što stoji iza uobičajenih zabluda”

Pozivamo vas na još jednu online edukaciju u kojoj ćemo se baviti temom „Mitovi o autizmu: što stoji iza uobičajenih zabluda“.

Edukacija će se fokusirati na razbijanje uobičajenih mitova o autizmu i pružiti informacije koje se temelje na znanstvenim istraživanjima i autentičnim iskustvima autističnih osoba. Cilj je demistificirati pogrešna uvjerenja, poput ideje da autizam može biti izliječen ili da postoji veza između autizma i roditeljskog stila. Također će se istaknuti važnost suzbijanja dezinformacija, poput tvrdnji o povezanosti između cijepljenja i autizma. Kroz raznolike perspektive i primjere, educirat će se o autizmu kao spektru raznolikosti i naglasiti važnost prihvaćanja i razumijevanja autističnih osoba.

Edukacija će se održati 14. svibnja 2024. u 18 sati putem Microsoft Teams platforme.

Sve edukacije su besplatne.

Prijave su obavezne jer je broj mjesta ograničen.

PREDVIĐENO TRAJANJE EDUKACIJE: 60 minuta

TKO ĆE VODITI EDUKACIJU?
Tomislav Cvrtnjak, edukacijski rehabilitator i voditelj programa u Savezu udruga za autizam Hrvatske. Iskustvo i znanje stečeno kroz neposredan rad s autističnom djecom i njihovim obiteljima predano dijeli kroz savjetodavni rad kao voditelj “Savjetovališta za autizam”. Posvećen je praćenju suvremenih trendova, istraživanja i noviteta u području autizma, uvijek težeći unapređenju vlastitog znanja kako bi pružio najkvalitetniju podršku. Kroz svoj rad naglašava važnost zagovaračkih aktivnosti, posebno u kontekstu poboljšanja općeg razumijevanja autizma i drugih neurodivergentnosti. S tim ciljem održao je niz edukacija o autizmu za roditelje, stručnjake, studente, osoblje u vrtićima, školama, bolnicama i drugim ustanovama. Njegov pristup temelji se na zagovaranju ljudskih prava i jednakih mogućnosti u području obrazovanja, zapošljavanja i života u zajednici za sve ljude, uključujući one u spektru.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?
Edukacija je namijenjena u prvom redu roditeljima autistične djece i drugim članovima obitelji, ali i samim autističnim osobama, stručnjacima koji rade s autističnom djecom te svima koji žele proširiti svoje znanje o prilagodbama i strategijama za podršku autističnoj djeci.

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?
Ako želite sudjelovati na edukaciji, možete nam ostaviti svoje podatke u obrascu koji je dostupan na dolje istaknutoj poveznici. Upišite svoj mail, a mi ćemo Vam poslati poveznicu za edukaciju i upute za spajanje.

POVEZNICA ZA PRIJAVU: https://forms.gle/mALm9K5NUPM8wzhD7

Za dodatne informacije, molimo posjetite našu web stranicu: https://www.autizam-suzah.hr/edukacije/ ili nam se obratite putem e-maila: suzah@autizam-suzah.hr

Edukacije se održavaju u sklopu trogodišnjeg programa „Mama i tata – znaju i mogu“, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Leave a comment