Skupština SUZAH-a u studenom 2023

Dana 04.11.2023 godine u Zagrebu je održana izvanredna skupština Saveza udruga za autizam Hrvatske.
Na skupštini je sudjelovalo 17 sudionika, predstavnici udruga članica te SUZAH-ov tim.

U toku skupštine, prema prethodno utvrđenom dnevnom redu, prezentiran je revidirani Strateški plan SUZAH-a do 2025. godine. Okupljeni su imali priliku saslušati prezentaciju voditelja programa SUZAH-a Nikole Tadića o procesu strateškog planiranja te neke osnovne zaključke i prioritete koji su definirani u novom revidiranom strateškom planu.

Skupština se održavala u periodu kada su aktualne teme donošenje novog zakonskog prijedloga o inkluzivnom dodatku te novog zakona o osobnim asistentima za osobe s invaliditetom. Predsjednica Lidija Penko te ostatak SUZAH-ovog tima su okupljenima prezentirali zadnje aktualnosti oko ova dva zakonska prijedloga te ponudili okvirnu analizu koje su buduće koristi od ovih zakonskih rješenja, ali isto tako koji su potencijalni izazovi koji će se pojaviti u provedbi.

Velik dio skupštine izdvojen je za prezentaciju aktivnosti udruga članica te trenutne teme koje su prioritetne pojedinim udrugama diljem Hrvatske.

Potrebno je posebno istaknuti činjenicu da su na ovoj skupštini u SUZAH primljene dvije nove članice. Nakon dugog perioda u radu SUZAH-a u kojem nije bilo pristupanja novih članica izuzetno smo ponosni što su se u punopravno članstvo uključile Udruga Spectrum iz Donjeg Miholjca te Udruga Plavi cvijet iz Slavonskog Broda. Predstavnici obje udruge prezentirali su svoj rad pred ostatkom skupštine te su jednoglasno prihvaćeni kao 13. i 14. članica SUZAH-a.

Leave a comment