Održane edukacije za vozače ZET-a

Savez udruga za autizam Hrvatske i ove je godine sudjelovao u aktivnostima povodom Europskog tjedna mobilnosti, primarno kroz sudjelovanje u edukaciji vozača ZET-a.

Edukacija koju zajedno provode Savez udruga za autizam Hrvatske, Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara, Savez gluhih i nagluhih Grada Zagreba i Udruga slijepih Zagreb ima već višegodišnju tradiciju. I ove godine, podrška u edukaciji je bio Odjel za razvoj prometa ZET-a čiji se mladi tim potrudio kroz tri edukacije okupiti više od 40 vozača autobusa i tramvaja koji voze po zagrebačkim ulicama.

Nikola Tadić, programski koordinator SUZAH s okupljenim vozačima je pričao u tri prilike. Dana 16.09. održana je edukacije za vozače autobusa u Podsusedu, te nešto kasnije u danu za vozače tramvaja na Trešnjevci. Nekoliko dana kasnije, 22.09. održana je i edukacija za vozače autobusa u pogonu Dubrava.

Vozači ZET-a mogli su čuti neke osnove o autizmu, neke specifične situacije koje se mogu pojaviti u javnom prijevozu te su  predavanje i edukacija zaključenim pozivom na razumijevanje ukoliko im netko od putnika kaže da imaju poremaćaj iz spektra autizma, ili su u pratnji osobe s poremećajem iz spektra autizma.

– Smatram da su ove edukacije izuzetno korisne te smo jako ponosni što održavamo ovu tradiciju susreta već godinama, rekao je voditelj odjela za razvoj prometa u ZET-u, te dodao kako se napredak itekako vidljiv s obzirom da gotovo više nema prigovora na vozače ZET-a od strane OSI, kao što je to često bio slučaj prije 10 godina.

 

Leave a comment