Održan humanitarni koncert u Novoj Gradiški

Dana 14.12.2019. Udruga za autizam Sunce, članica SUZAH-a, je organizirala humanitarni koncert na kojem su nastupili klapa Intrade i Tomislav Bralić, Lidija Bačić sa svojim bendom, te grupa Mirror Crew iz Beograda .

Čestitke i pohvale Udruzi, predsjednici Vesni Mijatović i suradnici Meliti koje su iznijele najveći teret organizacije ove manifestacije na koju su se odazvali u velikom broju građani Nove Gradiške, kao i predstavnici lokalne vlasti, gradonačelnik, župan, njihovi suradnici, te velečasni njihove župe. Dvorana je bila prepuna i nije mogla primiti sve koji su htjeli prisustvovati ovom događanju. U goste su im došli i odrasli korisnici Centra za autizam Zagreb sa ravnateljicom Žarkom Klopotan s djelatnicima Centra u pratnji.

Po prvim informacijama akcijom se sakupilo veliki iznos koji će se upotrijebiti za opremu i aktivnosti Udruge, o čemu će Udruga nakon što sve rezimira, izvjestiti javnost na svojim web stranicama.
Željela bih naglasiti da me je oduševila podrška i odaziv građana Nove Gradiške, iznimna podrška i suradnja lokalnih čelnika, grada i županije našoj Udruzi članici, i predsjednici Gđi Vesni Mijatović koja svake godine organizira bar jedan ovako veliki humanitarni koncert /pored ostalih akcija/ i dovede poznata imena iz svijeta muzike, sporta, kulture ….. nenadmašna je, vjerujem da ćete se svi složiti.

Ono što bih htjela posebno naglasiti jest da manje sredine, a doživjela sam Novu Gradišku žive kao zajednica ,prepoznaju, pomažu i odazivaju se na ovakva događanja u velikom broju da bi podržali svoje sugrađane koji se bore za osobe s invaliditetom, u ovom slučaju osobe s autizmom.

Oni to uistinu žive kao zajednica, a za primjer bih navela da smo poslije koncerta otišli u lokalni kafić-restoran gdje se pjevalo i družilo, svi su se pozdravljali, smiješili, družili iako se ne poznajemo, a u centru grupe gdje se najviše pjevalo i plesalo bio je mladić sa Down sindromom koji je uživao u pjesmi i društvu koje je s njim pjevalo i plesalo, eto i ja sam se priključila, bilo je prekrasno.

Neprocjenjivo!

Lidija Penko, predsjednica SUZAH-a

Leave a comment