Održana edukacija za vozače ZET-a

U utorak i srijedu, 17. i 18.09. u sklopu Tjedna mobilnosti održana je edukacija za vozače ZET-a na temu komunikacije i ophođenja prema osobama s invaliditetom. Kratke informativne edukacije su održane na autobusnom terminalu u Podsusedu, tramvajskom spremištu na zagrebačkoj Remizi, te u autobusnom i tramvajskom terminalu u Dubravi. Predstavnici ZET-a su ugostili mali tim na čelu s dopredsjednicom SOIH-a Maricom Mirić te programskim koordinatorom SUZAH-a Nikolom Tadićem. Na edukacijama su se okupili primarno vozači ZET-a koji su primljeni u službu u posljednjih godinu ili dvije, njih preko 60.

U periodu od 45 minuta okupljeni su imali priliku čuti specifične potrebe pojedinih skupina osoba s invaliditetom, dok je uz to, Nikola Tadić imao priliku približiti iskustvo korištenja javnog prijevoza za osobe s autizmom i njihove obitelji. Tadić je primarno pozvao vozače na razumijevanje specifičnih potreba te pristup koji na prvo mjesto stavlja komunikaciju i rješenje neugodne situacije, a ne sukob ili raspravu.

Potaknuti dobrim odazivom i interesom nadamo se da će osobama s autizmom i njihovim obiteljima biti sve lakše i ugodnije koristiti zagrebački javni prijevoz.

Leave a comment