Svjetski dan svjesnosti o autizmu 02.04.2024

Savez udruga za autizam ove godine obilježava Svjetski dan svjesnosti o autizmu 02.04.2024. godine uz slogan NISMO NEVIDLJIVI. Ovaj slogan, koji će biti zajednički mnogim organizacijama u području autizma diljem cijele Europe, jasno ukazuje i na probleme i izazove s kojima se suočavaju autistične osobe u RH. S tim na umu, SUZAH je pripremio niz aktivnosti i akcija u nadolazećem razdoblju koji pružaju priliku za zajedničko obrazovanje, podizanje svijesti i poticanje inkluzije osoba s autizmom u društvu.

Konferencija “Autizam i mentalno zdravlje

Datum: 26. ožujka 2024.

Vrijeme: 08:00 – 16:40 sati

Mjesto: WESPA Business & Lounge, Green Gold Centar, Radnička cesta 52, 10000 Zagreb

Udruga za autizam i ostale neurodivergentnosti, samozastupanje i kulturu različitosti.Udrugom ASK u suradnji sa Savezom udruga za autizam Hrvatske organizira Konferenciju o mentalnom zdravlju osoba s autizmom. Ova konferencija okuplja stručnjake iz područja mentalnog zdravlja kako bi raspravljali o najnovijim saznanjima o spektru autizma. Sudionici će imati mogućnost prisustvovanja konferenciji uživo ili online putem platforme Zoom. Za one koji nisu u mogućnosti sudjelovati u stvarnom vremenu, snimka cijele konferencije bit će dostupna naknadno,
Više o konferenciji možete pronaći OVDJE.


Na sami Svjetski dan svjesnosti o autizmu 02.04. potaknut ćemo medije da podrže SUZAH u promjeni zakona o povlasticama u prometu. Inicijativu za promjenu i veću inkluzivnost zakona u pitanju potpisalo je 16 udruga u području autizma i cijele Hrvatske. Naše pravo na mobilnost i usluge nije stvar pregovora i NISMO NEVIDLJIVI.


AUTsajder art  – Izložba umjetničkih radova osoba s autizmom

Datum: 4. travnja – 06. travnja 2024.

Vrijeme: otvorenje 04.04.2024 u 19:00 sati, 05.04. – 06.04. od 16:00 – 20:00 sati

Mjesto: Velika dvorana Pogona Jedinstvo, Trnjanski nasip bb., 10000 Zagreb

“AUTsajder art” je izložba radova umjetnika/ica s autizmom koja se održava u suradnji s Operacijom grad. Ova izložba ima za cilj pružiti platformu osobama s autizmom koje se bave umjetnošću te skrenuti pozornost na njihov neravnopravan status i ograničene mogućnosti u Hrvatskoj. Naša umjetnost i stvaranje NIJE NEVIDLJIVO. Ulaz na izložbu je besplatan.

Ovaj događaj podržan je financijski od strane Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade Kultura nova.

Pozivamo sve zainteresirane da se pridruže ovim događanjima i podrže napore SUZAH-a u promicanju svijesti o autizmu te ostvarivanju inkluzivnog društva za sve njegove članove.

Leave a comment