Poziv na online edukaciju “Autizam, spolnost i nužnost otvorenog dijaloga”

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na još jednu online edukaciju koja će se ovaj put baviti temom “Autizam, spolnost i nužnost otvorenog dijaloga”.

Ova edukacija namijenjena je svima koji žele bolje razumjeti različite aspekte spolnog razvoja kod autističnih osoba. Istražit ćemo različite načine izražavanja seksualnosti kod autističnih pojedinaca te važnost osiguravanja podržavajućeg okruženja za otvoren dijalog o ovoj temi. Naglasak će biti na prepoznavanju i suočavanju s predrasudama te pružanju podrške autističnim osobama u razumijevanju i izražavanju njihovih individualnih iskustava vezanih uz seksualnost.

Edukacija će se održati 14. ožujka 2024. u 18 sati putem Microsoft Teams platforme.

Sve edukacije su besplatne.

Prijave su obavezne jer je broj mjesta ograničen.

PREDVIĐENO TRAJANJE EDUKACIJE: 60 minuta

TKO ĆE VODITI EDUKACIJU?
Tomislav Cvrtnjak, edukacijski rehabilitator i voditelj programa u Savezu udruga za autizam Hrvatske. Iskustvo i znanje stečeno kroz neposredan rad s autističnom djecom i njihovim obiteljima predano dijeli kroz savjetodavni rad kao voditelj “Savjetovališta za autizam”. Posvećen je praćenju suvremenih trendova, istraživanja i noviteta u području autizma, uvijek težeći unapređenju vlastitog znanja kako bi pružio najkvalitetniju podršku. Kroz svoj rad naglašava važnost zagovaračkih aktivnosti, posebno u kontekstu poboljšanja općeg razumijevanja autizma i drugih neurodivergentnosti. S tim ciljem održao je niz edukacija o autizmu za roditelje, stručnjake, studente, osoblje u vrtićima, školama, bolnicama i drugim ustanovama. Njegov pristup temelji se na zagovaranju ljudskih prava i jednakih mogućnosti u području obrazovanja, zapošljavanja i života u zajednici za sve ljude, uključujući one u spektru.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?
Edukacija je namijenjena u prvom redu roditeljima autistične djece i drugim članovima obitelji, ali i samim autističnim osobama, stručnjacima koji rade s autističnom djecom te svima koji žele proširiti svoje znanje o prilagodbama i strategijama za podršku autističnoj djeci.

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?
Ako želite sudjelovati na edukaciji, možete nam ostaviti svoje podatke u obrascu koji je dostupan na dolje istaknutoj poveznici. Upišite svoj mail, a mi ćemo Vam poslati poveznicu za edukaciju i upute za spajanje.

POVEZNICA ZA PRIJAVU: https://forms.gle/yJwSAVT8rWZo4d1FA

Za dodatne informacije, molimo posjetite našu web stranicu: https://www.autizam-suzah.hr/edukacije/ ili nam se obratite putem e-maila: suzah@autizam-suzah.hr

Edukacije se održavaju u sklopu trogodišnjeg programa „Mama i tata – znaju i mogu“, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Leave a comment