Poziv na online edukaciju “Što (ne) znamo o autizmu”

Pozivamo Vas da se prijavite na edukaciju „Što (ne) znamo o autizmu“, prvu od četiri iz serije online edukacija „UVOD U AUTIZAM“.

Ovom edukacijom nastojat ćemo pružiti sveobuhvatan uvid u najnovija saznanja o autizmu. Pričat ćemo o suvremenim definicijama autizma, pristupima njegovom razumijevanju, relevantnim statistikama, uobičajenim karakteristikama autizma, procesu postavljanja dijagnoze te koracima nakon dijagnoze.

Edukacija će se održati 14. prosinca 2023. u 18h preko Zoom platforme.

Sve edukacije su besplatne.

PREDVIĐENO TRAJANJE EDUKACIJE: 60 minuta

TKO ĆE VODITI EDUKACIJU?

Tomislav Cvrtnjak, edukacijski rehabilitator i voditelj programa u Savezu udruga za autizam Hrvatske. Iskustvo i znanje stečeno kroz neposredan rad s autističnom djecom i njihovim obiteljima predano dijeli kroz savjetodavni rad kao voditelj “Savjetovališta za autizam”. Posvećen je praćenju suvremenih trendova, istraživanja i noviteta u području autizma, uvijek težeći unapređenju vlastitog znanja kako bi pružio najkvalitetniju podršku. Kroz svoj rad naglašava važnost zagovaračkih aktivnosti, posebno u kontekstu poboljšanja općeg razumijevanja autizma i drugih neurodivergentnosti. S tim ciljem održao je niz edukacija o autizmu za roditelje, stručnjake, studente, osoblje u vrtićima, školama, bolnicama i drugim ustanovama. Njegov pristup temelji se na zagovaranju ljudskih prava i jednakih mogućnosti u području obrazovanja, zapošljavanja i života u zajednici za sve ljude, uključujući one u spektru.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Edukacija je u prvom redu namijenjena roditeljima autistične djece i drugim članovima obitelji, ali i samim autističnim osobama, stručnjacima i svima koji su zainteresirani za područje autizma. Cilj nam je osigurati temeljno razumijevanje spektra autizma kako bismo podržali sve one koji su povezani s autističnim osobama, bilo kroz obiteljske veze, profesionalnu aktivnost ili svakodnevni život.

Prijave su obavezne jer je broj mjesta ograničen.

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?

Ako želite sudjelovati na edukaciji, možete nam ostaviti svoje podatke u obrascu koji je dostupan na dolje istaknutoj poveznici. Upišite svoj mail, a mi ćemo Vam poslati poveznicu za edukaciju i upute za spajanje.

POVEZNICA ZA PRIJAVU: https://forms.gle/jxPC3gHed13y3seR9

 

Edukacije se održavaju u sklopu trogodišnjeg programa „Mama i tata – znaju i mogu“, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Leave a comment