Sudjelovanje na Konferenciji edukacijskih rehabilitatora

Zaposlenik SUZAH-a, Tomislav Cvrtnjak, sudjelovao je na Konferenciji edukacijskih rehabilitatora 2023 koja se održala od 12. do 15. travnja 2023. u Hotelu Olympia u Vodicama. Događaj je organiziran u suradnji Saveza edukacijskih rehabilitatora Hrvatske, Hrvatske komore edukacijskih rehabilitatora, Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu i Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Na konferenciji su kroz niz predavanja i radionica predstavljena najnovija dostignuća i najbolje prakse u području edukacijske rehabilitacije. Neke od tema uključivale su inkluzivno obrazovanje, asistivnu tehnologiju i potpomognutu komunikaciju, socijalne usluge i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Trećeg dana konferencije, 14. travnja 2023., u sklopu konferencije održan je i simpozij s temom „Strukovno obrazovanje i zapošljavanje osoba s invaliditetom – izazovi i prilike“ na kojem je Cvrtnjak održao usmeno izlaganje na temu „Zapošljavanje autističnih osoba“. Osim prilike za stjecanje novih znanja, konferencija je bila izvrsna prilika za umrežavanje s drugim stručnjacima u području i razmjenu ideja.

Leave a comment