Edukacija djelatnika specijalne bolnice Daruvarske toplice

U okviru provedbe Nacionalne strategije izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom, Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) u suradnji sa specijalnom bolnicom za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice i Udrugom za promicanje pozitivne afirmacije mladih u društvu „Impress Daruvar“ organizirao je edukaciju zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika Daruvarskih toplica o načinima ostvarivanja primjerenog kontakta.

Edukacija je 29. studenog 2022. godine održana u Lječilišnom hotelu Termal za oko 20 djelatnika Daruvarskih toplica koji u svom radu dolaze u izravan kontakt s osobama s invaliditetom.

Edukaciju su, kao i uvijek na ovakvim skupovima, održali predstavnici krovnih udruga i saveza osoba s invaliditetom, stoga su polaznici informirani o specifičnostima para- i tetraplegije, mišićne distrofije, sljepoće, gluhoće, gluhosljepoće, intelektualnih teškoća, autizma te mentalnih bolesti.

Ispred SUZAH-a okupljene je educirao Tomislav Cvrtnjak, voditelj trogodišnjeg programa “Mama i tata – znaju i stignu”. Okupljeni je predstavio neke osnovne specifičnosti autizma te je uputio na neke alate koji bi mogli pomoći u komunikaciji te olakšati bilo kakve medicinske zahvate kod osoba s autizmom.

Leave a comment