Održana edukacija na KBC Rebro

Dana 08.11. Savez udruga za autizam Hrvatske je organizirao edukaciju za medicinskog osoblje KBC Rebro u Zagrebu. Predavanje je držala Sanja Aquila Munoz, mag. rehab. educ. iz Centra za rehabilitaciju Edukacijsko – rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu, kabineta za poremećaj iz spektra autizma. Generalna tema edukacije je bila “Prijem osoba s autizmom na medicinsku obradu” no predavačica se osvrnula na puno širu sliku autizma, upoznala okupljene sa nekim najčešćim poteškoćama s kojima se suočavaju autistične osobe, obiteljskom dinamikom, komunikacijskim alatima te u konačnici oslikala odlazak kod doktora kroz nekoliko “živih” iskustvenih primjera.

Ovim putem bi željeli zahvaliti prim. dr. Milivoju Novaku, pomoćniku ravnatelja KBC Rebro za kvalitetu zdravstvene zaštite i nadzor te Ani Ljubas, magistra sestrinstva, pomoćnici ravnatelja za sestrinstvo i glavnoj sestri KBC-a Zagreb za angažman i podršku oko organizacije i provedbe ove edukacije. Njihov trud se jasno vidio i kroz iznimnu posječenost edukacije, na kojoj je sudjelovalo oko 60 zaposlenika KBC Rebro, kao predstavnici skoro svih medicinskih odjela ove najveće hrvatske medicinske ustanove.

Po završetku edukacije glavna sestra KBC Rebro Zagreb, gospođa Ljubas, zahvalila je SUZAH-u na prilici da se još jednom svi zajedno podsjetimo na neke od posebnosti autizma te pozvala sve okupljene kolege da koriste primjere i alate prezentirane kako bi svaki pacijent dobio kvalitetnu i pravovremenu zdravstvenu uslugu.

– Mi smo upoznati sa puno stvari koje smo čuli danas na edukaciji no važno je da ih se s vremena na vrijeme prisjetimo kako bi svakome mogli pristupiti na pravi način, zaključila je Ljubas i dodala da se nada i nastavku suradnje u narednom razdoblju.

Leave a comment