Održana redovna godišnja Skupština Saveza

U subotu, 02. listopada održana je redovita jednodnevna Skupština Saveza udruga za autizam Hrvatske. Predstavnici udruga članica iz čitave Hrvatske okupili su se u zagrebačkom hotelu Westin kako bi zajedno sa djelatnicima SUZAH-a ispunili zadaču jednogodišnjeg susreta, ali prije svega kako bi razmjenili ideje, novosti, izazove i uspjehe s kojima su se susreli kroz izazovnu 2021. godinu.

Skupštinu je otvorila predsjednica SUZAH-a Lidija Penko tako da je pozdravila sve okupljene. Nakon prvih pozdrava riječ je preuzeo Nikola Tadić, programski koordinator SUZAH-a koji je dao detaljan izvještaj o radu SUZAH-a u 2021. godini. Osvrnuo se na sve iskorake koji su napravljeni, otvorene nove suradnje i provedene projekte te se isto tako referirao na neke od izazova koje su pandemijske 2020 i 2021. godine donijele.

U nastavku rada Skupština se dotaknula teme upisa djece s autizmom u vrtiće i škole, kao teme koja je bila izuzetno aktualna kroz cijelu 2020. godinu. Tu je došlo do izrazito konstruktivnog razgovora među okupljenima te su definirani neki modeli suradnje oko budućih ovakvih pitanja.

Skupština je također usvojila Operativni i Financijski plan SUZAH-a za 2022. godinu te se složila sa promjenama statuta SUZAH-a koji su napravljeni u svrhu kvalitetnije prezentacije djelovanja SUZAH-a.

Nakon toga predsjednica Saveza udruga za autizam Hrvatske, Lidija Penko, predstavila je “medicinsku putovnicu” napravljenu u suradnji sa KBC Rijeka te time otvorila raspravu o medicinskog skrbi za osobe s autizmom diljem Hrvatske. Anita Dražetić ispred Udruge za autizam Zagreb također je predstavila svoja iskustva suradnje sa KB Dubrava oko edukacije zdravstvenog osoblja.

Zadnji dio Skupštine rezerviran je bio za razgovor o trenutnim aktivnostima i projektima udruga članica.

 

Leave a comment