Poziv na online edukaciju “AAK iz perspektive roditelji (Franka i AAK)”

Zadovoljstvo nam je najaviti još jednu online edukaciju koja će se ovaj put baviti AAK/potpomognutom komunikacijom.

Edukaciju će održati Eva Pavić, majka negovoreće autistične djevojčice Franke (10 g.) koja od svoje 4. godine komunicira uz pomoć potpomognute komunikacije (komunikacijskim pločama i PODD komunikacijskom knjigom u papirnatom obliku, znakovanjem i komunikatorom kao visokotehnološkim oblikom AAK). Na primjeru njihovog života će vam prikazati kako je započeo njihov put s AAK, što je Franka sve dobila s AAK i zašto je AAK koristan za negovoreću djecu.
Eva je položila edukaciju za PODD provoditelja 1. stupnja te se time bavi i sa stručne strane, a roditeljima negovoreće djece pomaže sa savjetima kako započeti s potpomognutom komunikacijom.

Kao udruge, škole i pojedinci često se susrećemo s pitanjima kako najbolje podržati negovoreću djecu i učenike u ostvarivanju njihovog prava na komunikaciju.
Kao roditelji susrećemo se s brojnim mitovima o potpomognutoj komunikaciji i često ne znamo u kojem smjeru, kada i kako krenuti.
Kao učitelji_ice susrećemo se s negovorećom djecom bez uspostavljenih sustava komunikacije i podrške s jedne strane, a s druge sa zahtjevima za individualiziranim i prilagođenim vrednovanjem.
Kako svakodnevno žive osobe koje su dnevno izložene korištenju i modeliranju AAK, potpomognute komunikacije?
Saznajte što ona znači u njihovom životu i u odnosima s negovorećim članovima obitelji.

Uvod u temu AAK/PK iz perspektive edukacijskog rehabilitatora održat će Tomislav Cvrtnjak, voditelj programa u Savezu udruga za autizam Hrvatske.

Edukacija će se održati 24. svibnja 2024. u 18 sati putem Microsoft Teams platforme.

Sve edukacije su besplatne.

Prijave su obavezne jer je broj mjesta ograničen.

PREDVIĐENO TRAJANJE: 90 minuta

TKO SE MOŽE PRIJAVITI?

Edukacija je namijenjena u prvom redu roditeljima autistične djece i drugim članovima obitelji, ali i samim autističnim osobama, stručnjacima koji rade s autističnom djecom te svima koji žele proširiti svoje znanje o prilagodbama i strategijama za podršku autističnoj djeci.

KAKO SE MOŽETE PRIJAVITI?

Ako želite sudjelovati na edukaciji, možete nam ostaviti svoje podatke u obrascu koji je dostupan na dolje istaknutoj poveznici. Upišite svoj mail, a mi ćemo Vam poslati poveznicu za edukaciju i upute za spajanje.

POVEZNICA ZA PRIJAVU: https://forms.gle/ZLNvbUjqF5riuNeX7

Za dodatne informacije, molimo posjetite našu web stranicu: https://www.autizam-suzah.hr/edukacije/ ili nam se obratite putem e-maila: suzah@autizam-suzah.hr

Edukacije se održavaju u sklopu trogodišnjeg programa „Mama i tata – znaju i mogu“, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Leave a comment