Sastanak s predsjednikom Vlade RH

U ponedjeljak 20. srpnja 2020. godine u prostorijama Nacionalne sveučilišne knjižnice u Zagrebu održan je sastanak predstavnika osoba s invaliditetom (u daljnjem tekstu OSI) s Andrejom Plenkovićem, predsjednikom Vlade RH na temu aktualnog stanja i problematike vezane za OSI. Na sastanku su prisustvovali i sudjelovali uz predsjednika Vlade RH i njegovih suradnika, Anka Slonjšak, pravobraniteljica za OSI te predstavnici saveza i udruga OSI.

G. Plenković, predsjednik Vlade je sa suradnicama u uvodnom dijelu pozdravio nazočne i zahvalio na suradnji. Nakon toga je izložio rezultate rada prethodne Vlade te planove za sljedeće četverogodišnje razdoblje.

Ispred Saveza udruga za autizam Hrvatske sastanku je prisustvovala predsjednica SUZAH-a Lidija Penko. Ona je kroz nekoliko minuta još jednom naglasila niz problema s kojima se suočavaju osobe s poremećajem iz spektra autizma u Hrvatskoj te njihove obitelji. Posebno se osvrnula na činjenicu da je pred nama opet novo izazovno razdoblje s obzirom na promjene u području nadležnih ministarstava, te spajanja ministarstava. Istaknula je da se nada da će se napokon pokrenuti neki procesi, kao što su jačanje sustava dijagnostike, uspostavljanja jasne rane intervencije te mnoge druge teme koje su bolna točka našeg područja.

Leave a comment