Posjet SUZAH-a Savezu udruženja za autizam Srbije

Dana 27. i 28.04.2018 četvero djelatnika/ca Saveza udruga za autizam Hrvatske posjetilo je kolege iz Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom u Beogradu. Posjet je jedna od aktivnosti na trogodišnjem programu „Mama i tata – znaju i stignu“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb. 

Sastanak i razmjena iskustva koja su se održala u prostorima Saveza u Beogradu nastavak je višegodišnje suradnje između dva srodna Saveza. Nikolu Tadića, Tenu Veverku, Leu Črček i Luku Femeca ugostili su Sunčica Petrović i Vesna Petrović predstavnice Saveza Srbija. 

Sam program „Mama i tata – znaju i stignu“ ima nekoliko dodirnih točaka sa srodnim programom koji Savez udruženja Srbije provodi već čitav niz godina. S obzirom da dva programa podrške u obitelji imaju neke sličnosti no i velik broj specifičnih aktivnosti određeni dio sastanka je odvojen na razmjenu iskustava oko podrške obiteljima, edukaciji, jačanju roditelja te pravnoj podršci. 


Uz to, predstavnici SUZAH-a su imali priliku predstaviti svoj novorazvijeni edukativni program „3koraka“ te „Autizam: Vodič za roditelje i njegovatelje“ dok su kolegice iz Srbije predstavile svoju uspješnu suradnju s telekomunikacijskom firmom VIP Srbija s kojom surađuju na pokretanju online savjetodavne platforme. 
U sklopu sastanka dogovoren je i nastavak suradnje te je Vesna Petrović, predsjednica Saveza udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom ponudila i savjetovanje na budućem potencijalnom projektu razvoja nove internet stranice SUZAH-a.