Edukacija za djelatnike Centra za socijalnu skrb Slunj

Dana 04. travnja 2018 u Slunju je održana edukacija za djelatnike Centra za socijalnu skrb Slunj na temu autizma. Edukacija je održana u sklopu trogodišnjeg programa „Mama i tata – znaju i stignu“ koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu skrb. Edukaciju je vodila suradnica Saveza udruga za autizam Hrvatske Asja Dubravčić uz podršku izvoditeljice projekta radne terapeutkinje Lee Črček. 

SUZAH već nekoliko godina surađuje s edukacijskom rehabilitatoricom Asjom Dubravčić te je ovo treći projekt u koji je uključena ova vrsna stručnjakinja s višegodišnjim iskustvom rada u području autizma. 

Mali tim Centra za socijalnu skrb Slunj, na čelu s ravnateljicom Predragom Stipić ugostio je edukatorice koje su prezentirale specifičnosti autizma kroz nekoliko sati neformalnog razgovora i razmjenu iskustva. Teme razgovora su bile: osnovne informacije o autizmu, specifičnosti autizma, pomoć roditeljima djece s autizmom, prava obitelji djece s autizmom. 

Djelatnici Centra su pokazali veliko zanimanje za temu autizma naglašavajući kako su svjesni sve većih potreba ove populacije te kako i sami primjećuju povećan broj roditelja koji posjećuju Centar sa specifičnim pitanjima vezanim uz poremećaj iz spektra autizma. U konačnici, dogovoren je nastavak suradnje te uspostavljen trajniji kanal komunikacije između Centra i Saveza. 
Načelno je dogovoreno da će za sve detaljnije informacije SUZAH biti na raspolaganju djelatnicima Centra za socijalnu skrb Slunj te kako se svi roditelji iz područja u kojem djeluje Centar mogu obratiti SUZAH-u, stručnjakinji Dubravčić ili lokalnoj udruzi „Zvončići“ koja je član Saveza udruga za autizam Hrvatske.