Održana Autism Fitness edukacija u Zagrebu

Protekli vikend, 02. i 03. ožujka Teniski klub Travnjak je u Zagrebu održao prvu hrvatsku i europsku Autism Fitness certificiranu radionicu. Teniski klub Travnjak već nekoliko godina ustrajno radi na razvijanju sportskih programa u kojima ravnopravno sudjeluju djeca s autizmom. 

U sklopu edukacije u Zagreb je došao vrhunski američki stručnjak Eric Chessen koji je začetnik programa Autism Fitness koji se bazira na 12 esencijalnih vježbi koje se izvode uz pomoć raznih rekvizita. Program je razvio radeći isključivo sa ovom populacijom posljednjih 15 godina. 

Radionica je trajala 2 dana, imala je 33 polaznika što je najveća brojka do sad na njegovim radionicama koje su do sad održane diljem Amerike, u Kanadi, a slijedi i radionica u Singapuru.

Da bi okupili toliki broj stručnjaka uložili smo 6 mjeseci rada i sretni smo i ponosni da je interes bio zaista velik. Važno je napomenuti da su na radionici sudjelovali i kineziolozi i kineziterapeuti iz Centara za autizam Zagreb i Rijeka, Centar Juraj Bonaći iz Splita, COO Slava Raškaj, nekoliko kineziologa iz dječjih vrtića u Zagrebu i Umagu.  Uz polaznike iz Hrvatske imali smo polaznike iz Bosne i Hercegovine i iz Srbije, naglasila je jedna od organizatorica edukacije Ana-Marija Dragojević iz Teniskog kluba Travnjak. 

Iz Teniskog kluba također naglašavaju kako ne namjeravaju stati s edukacijama i svojim aktivnostima te najavljuju još jedna radionica na temu poremećaja u ponašanju i kako se nositi sa istim.