Nacionalni simpozij o ranoj intervenciji

U organizaciji pravobraniteljice za osobe s invaliditetom te pravobraniteljice za djecu, Hrvatske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu i UNICEF-a započeo je nacionalni simpozij kojemu je cilj ujediniti resorna ministarstva, stručnjake i predstavnike udruga kako bi se stvorio nacionalni okvir za pružanje usluga rane intervencije u djetinjstvu.

Simpozij je okupio 170 domaćih stručnjaka i predstavnika udruga koje pružaju usluge za djecu s neurorazvojnim rizicima i teškoćama u razvoju. Na simpoziju je sudjelovala predsjednica Saveza udruga za autizam Hrvatske Lidija Penko, te predsjednica udruge članice SUZAH-a Udruge Zvončići iz Karlovca, Snježana Čop. 

„Cilj ovog simpozija jest otvaranje dijaloga donositelja političkih odluka, stručnjaka i korisnika radi stvaranja zajedničkog nacionalnog okvira za ranu intervenciju u djetinjstvu i platforme za uspostavu sveobuhvatnog i kvalitetnog sustava rane intervencije u djetinjstvu”, poručila je na otvorenju simpozija pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak.

Na otvorenju simpozija „Danas za sutra – kroz intersektorsku suradnju do integriranih usluga u ranoj intervenciji u djetinjstvu” govorili su ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar zdravstva Milan Kujundžić, te ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić.